Средновековни стратегически игри за компютър. Средновековни стратегически игри за компютър

Играта на Средновековието Empire Strategy е по същество класическа играчка от жанра „отбрана на крепостта“. Вашата основна задача е да предотвратите унищожаването на вашия замък. В допълнение, старата средновековна стратегия за водене на война, която се обсъжда в тази игра, също предвижда завладяването (унищожаването) на вражески град. В самото начало ще трябва да прелистите няколко страници от пролога. Всички са на английски. Вие го притежавате - прочетете го, не - преведете го. Още по-добре, просто пропуснете тази глупост и започнете да играете. Но не забравяйте да погледнете инструкциите в раздела за бързи клавиши.

Означава да спечелиш

Така че, за да спечелите, имате нужда от армия и отбрана. Тъй като говорим за Средновековието, рицари в блестящи доспехи с дълги силни мечове ще бъдат налични още на началните нива. По-късно броят на наличните единици само ще се увеличава. Това е за атака. Кулите с мощни арбалети са предназначени за защита. Те могат да се използват и за осигуряване на прикритие за атакуващи войски. Обхватът на стрелба е достатъчен почти до самата вражеска крепост. Врагът в началните етапи ще има само два вида единици: стрелци и мечници. Но тогава ще се появят по-готини момчета - рицари. Въпреки това, вие също ще имате какво да отговорите. Играта има много видове единици и отбранителни структури. Имате нужда от мана, за да извикате войски. Неговият запас се попълва толкова бързо, колкото се консумира.

Нюанси на стратегическия процес

Средновековната стратегия е проста: не позволявайте на врага да се доближи до стените на вашия замък и карайте войските си да щурмуват крепостта на врага. Разбира се, самостоятелно, армията на вашата империя определено няма да може да пробие отбраната на врага, така че ще трябва постоянно да коригирате стрелбата на крепостното оръжие и да призовавате подкрепления навреме. След победата ще ви бъдат кредитирани точки, които трябва да похарчите за изпомпване на войски (използвайте най-левия бутон под картата). Това е всичко. Трудно е да си представим по-интересна стратегическа игра за момчета.

Средновековието е ерата на рицари и красиви дами, войни и граждански борби, интриги и сътресения, романтизирани от писатели и режисьори. Кой от нас поне веднъж не е мечтал да стане крал или кралица на собствената си държава, да строи градове и да събира армии, да завладява нови територии и любов на поданиците, да влиза в изгодни съюзи и да наказва враговете с огън и меч? Стратегиите за Средновековието са напълно потопени в този жесток, но толкова привлекателен свят за гладните за власт.

Необвързани

Кръстоносните походи са най-кървавата, но и най-епичната страница в историята на Средновековието, а Ричард Лъвското сърце е един от най-значимите хора на онова време, въпреки неговата непоследователност и историческа истина.

Така че в тази добавка ви очакват десетки мисии под палещото слънце, добив на ресурси, разпръснати из картата, издигане на крепост върху горещия пясък на пустинята, развитие на инфраструктура и кървави битки в името на католическата вяра. Дори най-малкото, укрепено местоположение на врага не е толкова лесно за залавяне, ще трябва да копаете тунели, да изграждате обсадни оръжия и най-важното да мислите и да изграждате стратегия.

Заслужава внимание и оригиналната версия на Stronghold, където трябва да обедините отново кралството, разделено на четири части.

Веднага ви предупреждаваме, че не трябва да очаквате зашеметяващи графики както от оригинала, така и от добавката Crusader, защото проектът е на повече от 15 години.

6. Заселниците: Възходът на една империя

Някога могъщата империя сега е сведена до няколко фрагментирани провинции, измъчвани от периодични набези, глад и бедност. Вашата задача е да възстановите реда тук и да превърнете този позор в просперираща сила.

Всички прелести на средновековния живот са тук. Селото произвежда ресурси, градът прави стоки от тях, свещениците изнасят проповеди, които, въпреки че отвличат хората от труда за благото на обществото, привличат много желаещи да даряват, чиновниците събират данъци, търговците пътуват между градовете с натоварени вагони. В същото време все пак трябва да се уверите, че някои раубрици или други любители на парите не отнемат ценно имущество на пътя.

Самият град радва с реалистичното изобразяване на средновековния живот: там пекар бърза за брашно, тук някой влачи количка със стоки до магазина, някъде блесна ярка рокля на градска жена, която върви по улицата, а на нечия прага мързелива котка легна.

Що се отнася до мисиите, те са линейни и неусложнени. Бойната система също е проста – който има повече единици, печели. Но хубавото е, че каменните стени и сгради не могат да бъдат унищожени с мечове и стрели от лъкове, ще трябва да построите обсадни оръжия и да въоръжите армията с факли, за да изгорите дървени сгради.

5. Рицари на честта

Дори ако никога не сте виждали средновековна стратегия пред очите си или изобщо не сте запознати с жанра, Knights of Honor ще бъде интуитивен почти веднага. Още в първите часове можете да започнете да играете военни игри като опитен командир, така че именно от този проект можете да започнете да се запознавате с RTS.

От името на играта става ясно, че рицарите са вашият основен инструмент за изграждане на държава, оказване на влияние върху поданици, съюзници и врагове. В същото време рицарите са не само хора с военна чест и меч, но и свещеници, които укрепват вярата на хората във вашето величие, търговци, които сключват сделки, кметства са вашите управители в градовете, архитекти, участващи в изграждането на стратегически важни обекти и шпионите, с компетентно изпомпване, могат не само да проникнат в армията на съседа и да докладват за плановете му, но дори да заемат трона.

Като цяло в Knights of Honor трябва да правите всичко, от което един средновековен владетел е имал главоболие: да търгувате, да влизате в династични бракове, да наемате и поддържате армия, да развивате центъра и провинциите, да кроите планове за установяване на господство в цяла Европа.

4. Сериал Age of Empires

Age of Empires е класически RTS и истинска легенда на жанра. Първата част, която вече навърши двадесетата си годишнина, обхваща периода от каменната до желязната епоха, а допълнението й разказва за образуването на Римската империя.

Age of Empires II е директно за Средновековието: тук имате Барбароса, при който Свещената Римска империя преживява своя разцвет, и Уилям Уолъс - легендарният борец за свободна Шотландия, и Жана д'Арк - военен лидер, национална героиня и патриот на Франция и Чингис хан - основателят на най-голямата империя в историята на човечеството и други също толкова известни личности. За всички тях трябва да преминете през цели кампании. Допълнение The Conquerors отваря няколко нови цивилизации, кампании на великите завоеватели от древността.

Третата част от поредицата ще разкаже за началния период на Новата ера и колонизацията на Америка. Добавката WarChiefs добавя цивилизации Сиу, Ирокези и Ацтеки (между другото в ацтекския Теночтитлан ще се срещнем с Cuautemoc, познат ни от втората част), а в The Asian Dynasties играчите ще имат възможност да се запознаят с култура на Индия, Китай и Япония.

Излизането на Age of Empires IV вече е обявено, но все още не се знае за какъв период от историята ще се говори в новата част.

3. Anno 1404

2. Crusader Kings 2

Ако обичате да гледате интриги и дворцови сътресения на страниците на книги или телевизионни екрани, тогава Crusader Kings 2 определено си струва да обърнете внимание. Тук ще трябва да се тревожите не толкова за страната си, колкото за династията, за да установите лични отношения. И всичко това на фона на кървави войни, борба за власт в Европа и Близкия изток.

Играта има 12 официални добавки, които отварят още повече възможности: играйте като мюсюлмани, индийски династии, издигнете Римската империя от пепелта, дори направете нещо невероятно - принудете ацтеките да пробият в Европа.

Критиците сравняват Crusader Kings 2 с The Sims. В много отношения те са прави, само тук всичко е много по-сериозно, в края на краищата съдбата на цялата държава и дори на целия свят зависи от вас.

1 Medieval II: Тотална война

Онлайн стратегии

7 Goodgame Empire

Goodgame Empire е класическа базирана на браузър онлайн стратегия за Средновековието с всички последствия.

Първо, имате на ваше разположение окаяно парче земя с няколко порутени сгради, от които трябва да направите проспериращо селище. Тук дори начинаещите няма да се объркат – в играта има много съветници, които отговарят за определена индустрия, които ще ви дразнят с обучителни задачи. За да разберете как работи всичко тук, има шест дни, след които други играчи ще могат да атакуват вашите притежания. Така че си струва да се погрижите предварително за защитата на имуществото, придобито от преумора.

Същността на играта е проста: изграждай, копай, убивай. В същото време има доста широки възможности за социални взаимодействия, гъвкави настройки на анимацията и приятен музикален съпровод.

6. Племенни войни 2

В Tribal Wars 2 практически няма оригинални решения в жанра: трябва да изграждате, да развивате, да се борите и да защитавате. Интерфейсът е интуитивен, тези, които вече са играли базирани на браузър стратегии, ще открият, че всички бутони са на обичайните си места.

В началото може да изглежда, че разработчиците не се доверяват на играча да проектира собствен град, тъй като всички сгради са обвързани с определени места, но скоро се оказва, че това е само във ваша полза. Когато разполагате с повече от едно населено място, но няколко, е много по-удобно, когато сградите от един и същи тип са на едни и същи места.

Що се отнася до армията, в допълнение към обикновените единици, има специални, които дават на армията различни бонуси. Например, благородник може да помогне за бързото превземане на село, като говори с неговите жители, а паладин може да използва артефакти, които укрепват войските.

Има 4 игрови ресурса и поничка, което прави играта много по-забавна. Можете също да покажете хладнокръвието си с броя на получените постижения.

5 крепостни кралства

Приликата на Kingdoms с оригиналната версия на Stronghold завършва с моделите на единици и сгради и музиката, която остава несравнима. Тук всичко е според класиката на MMORTS: сградите се строят по-дълго и по-скъпо. В същото време изграждането и наемането на войници се усложнява от необходимостта от овладяване на съответните технологии. Това е напълно логичен ход, защото как да направите мечове за вашите бойци, ако не знаете как да обработвате метал?

В допълнение към ресурси се печелят точки за чест, чийто размер показва колко квалифициран сте като владетел. Разбира се, възможно е да закупите премиум акаунт, който ще даде доста сериозни бонуси, например разширяване на опашката от сгради, наемане на войски, изследвания.

4. Total Wars Battles: Kingdom

Като начало си струва да кажем, че Creative Assembly, компанията, която ни даде цялата серия Total War, се зае с разработването на онлайн версията. Въпреки че този факт сам по себе си вдъхва доверие в проекта (което е напълно оправдано), всъщност играта е напълно различна от своите предшественици.

Разбира се, играта има много интересни функции. Например, за да узрее по-бързо зърното във фермите, те трябва да бъдат заобиколени от вода. Мисиите са доста сложни, така че трябва да помислите как правилно да разположите войските и да използвате способности. Можете да изработите почти всичко: единици, броня, бафове и други необходими неща. За всеки град си струва да изберете специализация, например една военна, напълнена с казарми, втората търговия и т.н.

Можете да изтеглите клиента в Steam.

3. Герои във война

Мобилната версия на играта получи много признания и дори спечели няколко награди. Разработчиците се опитаха да прехвърлят Heroes at War на компютъра, като същевременно запазят атмосферата и всички отличителни черти.

Що се отнася до строителството на сгради и развитието на града, тук всичко е съвсем стандартно. Това, което е наистина интересно, са изследванията, от които има много. Трябва да подобрите характеристиките на армията, да изучите технологиите за производство на брони и оръжия, да отворите нови бойни единици в академията на воините. Университетът усвоява различни подобрения на икономиката и строителството. Има доста видове войски, но в началото са налични само милиции с криво въоръжени, така че ще трябва да се опитате бързо да отворите по-хладни бойци.

Изпомпвайки своя герой, вдъхновител и лидер на армията, можете да получите различни бонуси, които подобряват характеристиките на армията. Тактиката на водене на война е да изберете правилния тип бойци за конкретна цел, например някои може да имат бонус срещу магьосници, други се справят добре с кавалерията, а трети разбиват пехотни части на парчета.

2. Empire Online 2

В сравнение с предишната част в Imperia Online 2, времето за завършване на куестове, изграждане и проучване е значително намалено. Но иновациите не свършват дотук. Първо, светът около нас стана по-красив и приятен. Второ, земите вече могат да се завладяват не само с меч, но и с монета. Трето, трябва да наблюдавате живота на цяла императорска династия, чиито представители имат различни бонуси, но се раждат и умират като всички обикновени хора. Освен да развиете своята империя и да установите контакти със съседите, ще трябва да решавате личните проблеми на членовете на управляващата династия.

За да станете наистина велик император, ще трябва да работите както върху външната, така и върху вътрешната политика. Но във всеки случай имате избор: мирно да развивате и укрепвате притежанията си или да водите завоевателни войни.

1. Трон: Кралство във война

Ако се интересувате повече от икономическия компонент, никой не ви кара да обявявате война на другите. Това обаче не означава, че можете да пренебрегнете армията, рано или късно агресорът все още ще бъде пред портите ви. В този смисъл членството в поръчка дава голямо предимство: можете да помолите другар да помогне в битката, като благодарите например с ресурси. Освен това поръчката може да участва в глобални събития, като получава награди за това.

Средновековието е една от най-романтизираните епохи. За това разказват книги и филми, както и компютърни игри за Средновековието. Когато споменем тези времена, веднага си представяме рицари, красиви дами, величествени замъци и благородни битки за честта на краля, държавата и любимия. Разбира се, не може без ретроспекции със сцени от масови битки, когато хиляди мечоносци, брадви, копиеносци и конници се спускат един срещу друг и се бият до последната капка кръв.

Днес заедно с вас искаме да се върнем преди 500 или дори 1000 години, за да изпитаме от първа ръка какво е било за хората в зората на цивилизацията. Списък с игри, посветени на Средновековието, ще ни помогне в това. Направихме един вид горнище и го разделихме на няколко части, предоставяйки скрийншоти и видеоклипове. Нека да видим как разработчиците успяха да предадат настроението на мирния живот и войната в период, когато оцеляха само най-силните.

Стратегически игри

Естествено, нека започнем със стратегии. Няма да се учудим, ако по-голямата част от запознаването на геймърите с виртуалното Средновековие започна именно с този жанр. Имаме цяла топ 10 стратегическа игра, в която управлявате кралства и водите огромни армии в битка.

Medieval: Total War - раждането на легендарен сериал

Една от първите масови стратегии с триизмерна графика. Геймплеят се състои от две части - походова стратегия и тактически битки. Тактическият режим е карта на света, на която са разположени държавите. Вие управлявате един от тях, строите сгради, блестете с дипломация и изпращате войски във всяка удобна посока. Основната задача е напълно да унищожи или подчини другите. По време на тактически битки се случва истинска магия – сцени, които преди са били само в многомилионни блокбъстъри като Braveheart, оживяват на монитора. Хиляди воини, въоръжени с лъкове, мечове, щитове, на мощни коне и в груби доспехи, се бият на различни бойни полета с уникални пейзажи. И въпреки че това беше само малка стъпка към развитието в правилната посока, първата Средновековеностава една от най-добрите стратегии в историята на развитието на игрите.

Medieval II: Тотална война - крале, султани и царе

Първата част от войните в средновековния стил тотална войнаизлезе през 2002 г. Продължението беше предопределено да излезе след четири години - през 2006 г. Творческа асамблеяпразнуван успех Рим: Тотална войнаи възнамеряваше да го повтори. И повторено - второто Средновековенизлезе толкова готин, че все още е популярен, макар и до голяма степен поради потребителски модификации. Какво ново? Графиката се подобри, физическият двигател стана много по-реалистичен, а обхватът вече е с порядък по-голям. Представете си - на едно и също бойно поле с осем участници можеха да се бият повече от 25 хиляди души! Не е просто реалистично, а суперреалистично. Големите средновековни битки в по-голямата си част имаха точно такъв мащаб. В нормални битки играта предлагаше да се контролира армия от 3-4 хиляди бойци - също правдоподобно. Това очарова геймърите, които изпомпваха своите империи всеки ден, набираха войски и тероризираха съседните страни. Ако смятате, че сте способни и достойни да водите напред цяла нация, настройте се Medieval II: Тотална война!


Заселниците: Наследството на кралете - икономика и война

И тук войната, макар и да присъства под формата на симулационни битки, не се счита за основна съставка на успеха. AT Заселницитемного по-важно е да отделите време на икономическите процеси на вашата държава. Установете търговия със съседите, извличайте ресурси, трупайте съкровища, изграждайте армия и завладявайте всички в района. Да, тук няма да видите спиращи дъха битки, но красивата графика, приятната атмосфера и подробната историческа обстановка ще ви зарадват много! Има и добре разработен икономически модел – изграждане на инфраструктура, управление на данъци, разпределяне на печалби.


Crusader Kings ll - Голяма стратегия

Сега ти си кралят. И вие представлявате не държавата, а вашата династия. Вие контролирате огромни територии, пълни с ресурси. Вашите поданици са селяни, воини, генерали, търговци и други личности, полезни за обществото. Управлявайте ги, създавайте компетентни стратегии за развитие и разширете своите притежания. В това ще ви помогне внимателен интерфейс, в който има много инструменти за взаимодействие с подчинени и врагове. Не е достатъчно да построите сграда, да наемете 10 000 кавалеристи и да вземете вражеска крепост в бързаме. Този процес може да отнеме дни, седмици или дори месеци. Преговаряйте със съюзници, следвайте дворцовите интриги, подкупвайте или предавайте - истинският крал е готов на всичко в името на своето кралство.


Anno 1404 - ние изграждаме и произвеждаме

Продължаваме да изброяваме най-добрите стратегически игри в средновековната обстановка. Следва поредицата Anno, отделна част от която е посветена на началото на Ренесанса. Това е колоритна стратегия, чиято красота не е във военните операции, а в изкуството на водене на дипломатически и икономически дела. Изграждайте, издигайте, подреждайте трупи и камъчета - с течение на времето, от глава на слабо село, ще станете губернатор на централен град с огромни приходи. Самият император ще ви отдаде дължимото уважение и ще увеличи заплатата ви. Станете средновековен магнат и покажете на другите, че парите са по-важни от меча.


Златна орда - как монголите завладели целия свят

Дори и не всички, но все пак огромната му територия. В стратегическия жанр тази игра далеч не се смята за скъпоценен камък, но заслужава внимание. Тук в реално време се водят битки между руснаците и монголите, опитващи се да си поделят властта в славянските земи. Интересното е, че разработчиците са обърнали много внимание на детайлите. Така вятърът влияе върху смъртоносността на стрелците, огънят от горящи сгради се разпространява към съседните сгради, ледът по реките се счупва, когато бронирани пехотици тракат по него с тежка стъпка. Нека основната механика е проста, но такива малки неща създават незабравимо настроение.


XIII век. Слава или смърт - незаслужено забравено

Ако Средновековието IIбеше издаден през 2006 г. и все още е популярен, тогава за развитието Студио за игри Unicornмалцина си спомнят. Но тя се появи година по-късно и се смяташе за пряк конкурент Медивала. Вярно е, че тук акцентът е върху тактическите битки, а стратегическото планиране е изместено на заден план. Разработчиците обещаха да внесат дълбочина в битките, което липсваше Средновековието II. Какво направиха. Вярно е, че интерфейсът и графиката ни разочароваха малко, които, въпреки че бяха привлекателни, все пак бяха малко по-ниски от основния конкурент. А липсата на стратегическа карта силно повлия на решението на геймърите - те поставиха проекта на далечния рафт и продължиха да тероризират Франция и Германия в поредицата тотална война.


King Arthur: The Role-Playing Wargame - свалете розовите очила

Ако има хора, които смятат, че истинският крал Артур не е направил нищо друго, освен да блесне с бронята си, да произнася пламенни речи и да преобръща чаши с вино по време на пиршества, те ще бъдат разочаровани. Най-вероятно по приятен начин. Все пак управлението на държавата е много по-сериозна задача. Ще го тествате върху собствения си опит, превъплътен като един от васалите на Артур, който е бил инструктиран да възстанови реда в земите на Великобритания. Тренирайте бойци, изграждайте градове, спирайте или потискайте бунтове, бийте се срещу мощни противници и натрупвайте сандъци със злато. Не разчитайте на прости решения и бъдете готови да отговорите на нарушителите - средновековният живот е пълен с тревоги и трудности, но вие можете да се справите, защото самият крал Артур е с вас!


Лъвско сърце. Kings Crusade - Total War победен?

Не, абсолютно не. Но за промяна можете да играете и тази интерпретация на средновековни битки, направена въз основа на изпитана във времето концепция. Кръстоносците се опитват да завладеят Изтока. Но местните се съпротивляват. Кой ще спечели? Зависи от генералите. Вие ще станете един от тях.


Крепостта е моят дом, моята крепост

И в буквалния смисъл. Тук ще построите непревземаема крепост от нулата и ще я защитите от стотици противници. Ако вашият архитектурен гений не се провали, всяка битка ще бъде проста. Но това е истинска война, всеки може да сгреши.


RPG игри

Сега е време да поговорим за ролевите приключения. В края на краищата много геймъри мечтаят да се превъплътят в средновековен войн без последствия. Ще разгледаме най-добрите симулатори на истинското средновековие. Подгответе компютъра си за пътуване във времето!

Kingdom Come: Deliverance е почти перфектно

Макар и със средна оптимизация и някои грешки. Разработчиците от Warhorse Studios се фокусираха върху реализма. Ето защо тук ще започнете своите ролеви приключения от 1-во лице като син на ковач и ще полагате огромни усилия, за да подобрите живота си. Никакви битки "един срещу десет" - тук всеки пияница ще победи необучен младеж. Но след сто часа геймплей все още можете да дърпате силна броня и успешно да победите всички врагове. Ако съществуваше машина на времето, тази игра би била идеалната симулация за обучение за пътешественици.


War of the Roses - битки в целия си блясък

Ако се интересувате как са се държали средновековните воини по време на битки, бягайте Войната на розите. Тук главният ви герой ще бъде нокаутиран от първия удар, докато не се научите да контролирате оръжието и да го използвате умело. Тренирайте и спечелете!


Mount & Blade - Безмилостен свят

Легендата разказва за войн, който дошъл, победил армиите на всички владетели и сам започнал да царува в Калрадия. И само вие можете да го осъзнаете, ако управлявате ресурсите си разумно. Напомпайте, набирайте новобранци, създайте армия, превземайте крепости и придобивайте съюзници - няма да е лесно, но в крайна сметка ще станете владетел на целия свят.


MMORPG

От единични ролеви приключения до мултиплейър. Тук няма да има придирчив реализъм, но геймплеят няма да стане по-малко интересен.

Острието на завоевателя - на изток!

Средновековието не е само в Европа. Китайската история от онези времена също е в състояние да изненада един фанатичен геймър. Местните разработчици решиха да демонстрират това, като създадат смесица от действие от трето лице и стратегия в реално време с обрат на мултиплейър. Няма да има дракони и аниме герои - жестокостта и яростта ще ви завладеят.


Черната смърт - светът по време на чумата

Една от най-реалистичните средновековни MMO клиентски игри с отворен свят. Ще започнете като обикновен селянин без стотинка в джоба си и ще се опитате да оцелеете от 3-то лице по време на най-тежката епидемия.


Mordhau-Battlefield 1442

Проектът все още е в процес на разработка, но скоро 64 души на всеки сървър ще се изправят един срещу друг, без танкове и картечници, но с мечове и лъкове, за да спечелят титлата най-добър воин!


За лаптопи и слаби компютри

Но какво ще стане, ако нямате най-високия компютър? В този случай имаме игри за Средновековието за слаб компютър.

Age of Empires 2 - ще доживеете ли да видите Средновековието?

Все пак ще започнете от незапомнени времена, почти в каменната ера. Но ако стратегията ви е правилна, вие ще доведете вашата цивилизация до процъфтяване.


Europa Universalis IV - светът е огромен

И той може да има само един владетел! Станете император на цялата планета в глобалната стратегическа игра от Paradox.


Рим: Тотална война - правило за модификации!

Играта Vanilla е посветена на Античността, знаем. Но ето десетки страхотни модификации, които ще ви отведат хилядолетие напред. Опитайте - на компютър със слаба видеокарта тази игра ще работи без спирачки.


Браузър игри

И накрая, нека да разгледаме браузър игрите за заветното Средновековие, които могат да се играят на всяка система - основното е, че има модерен браузър.


Легенди на древните - славянски вкус

Тази онлайн игра има голяма база от фенове - всички те се радват на страхотна история, естествена настройка и уникална система за изпомпване.


Княжески войни - кой е най-силният?

Отговорът на този въпрос ще бъде вашата победа над всички врагове. Но първо, построй град и набирай армия.


Imperia Online 2 - Защитавай трона

Браузърна стратегическа игра, която ще ви отведе в Средновековието и ще ви позволи да създадете кралство. Развийте икономиката, наемете армия, занимавайте се с дипломация, правете история.


Романтиката на Средновековието оставя малко хора безразлични. Светът е още млад, земите са нетърпеливи да намерят феодал, предстои да се измислят мощни военни технологии... Този, който има меч в ръцете си и отряд от верни рицари зад гърба си, може да завладее целия свят ! Тази възможност се предоставя от базирани на браузър военни игри-стратегии с мечове за Средновековието. Ако съдбата ви е да командвате, доминирате и побеждавате - трябва да поемете по пътя на владетеля!

Без страх и упрек

Ако смятате, че сте родени твърде късно и бихте искали да коригирате този пропуск - пренесете се в Средновековието, започнете да играете стратегически военни игри за рицари. Изучавайте укрепления, купувайте оръжия и коне, оборудвайте войски и не забравяйте да експлоатирате селяните. Например през 1100 г. сл. Хр. Не забравяйте да сформирате дипломатически съюзи, да изградите система на васалитет и да обмислите много внимателно тактиката на военните операции.

Отидете на поход, завоювайте далечни земи! Вашите рицари от Средновековието са нетърпеливи да се бият! Само не забравяйте да им осигурите провизии и оръжия, защото врагът е хитър и силен.

Ако ви е харесало да играете базираната на браузъра игра с мечове за рицари, сега опитайте да се преместите на изток и да се биете на страната на противниците на кръстоносците. Регистрирайте се в Халифата!

Изграждане на велика империя

Душата изисква ли наистина грандиозен мащаб? Така че, трябва да играете базирани на браузър стратегически игри за Средновековието, които предоставят наистина мащабни възможности за изграждане на суперимперии. Такава игра е мултиплейър стратегията Empire Online 2, в която можете:

  • Развийте производството на ресурси;
  • Увеличете населението (без да забравяте да построите къщи за него, тъй като хората не обичат да са бездомни);
  • Технология на обучение;
  • Изграждане на научни и културни съоръжения, включително чудесата на света;
  • Подобрете армията;
  • Провеждане на дипломатически преговори;
  • Изпращайте шпиони;
  • Създаване на колонии;
  • Превземете територии.

Невъзможно е да се откъснеш!