Романтиката на Средновековието оставя малко хора безразлични. Светът е още млад, земите са нетърпеливи да намерят феодал, предстои да се измислят мощни военни технологии... Този, който има меч в ръцете си и отряд от верни рицари зад гърба си, може да завладее целия свят ! Тази възможност се предоставя от базирани на браузър военни игри-стратегии с мечове за Средновековието. Ако съдбата ви е да командвате, доминирате и побеждавате - трябва да поемете по пътя на владетеля!

Без страх и упрек

Ако смятате, че сте родени твърде късно и бихте искали да коригирате този пропуск - пренесете се в Средновековието, започнете да играете стратегически военни игри за рицари. Изучавайте укрепления, купувайте оръжия и коне, оборудвайте войски и не забравяйте да експлоатирате селяните. Например през 1100 г. сл. Хр. Не забравяйте да сформирате дипломатически съюзи, да изградите система на васалитет и да обмислите много внимателно тактиката на военните операции.

Отидете на поход, завоювайте далечни земи! Вашите рицари от Средновековието са нетърпеливи да се бият! Само не забравяйте да им осигурите провизии и оръжия, защото врагът е хитър и силен.

Ако ви е харесало да играете базираната на браузъра игра с мечове за рицари, сега опитайте да се преместите на изток и да се биете на страната на противниците на кръстоносците. Регистрирайте се в Халифата!

Изграждане на велика империя

Душата изисква ли наистина грандиозен мащаб? Така че, трябва да играете базирани на браузър стратегически игри за Средновековието, които предоставят наистина мащабни възможности за изграждане на суперимперии. Такава игра е мултиплейър стратегията Empire Online 2, в която можете:

  • Развийте производството на ресурси;
  • Увеличете населението (без да забравяте да построите къщи за него, тъй като хората не обичат да са бездомни);
  • Технология на обучение;
  • Изграждане на научни и културни съоръжения, включително чудесата на света;
  • Подобрете армията;
  • Провеждане на дипломатически преговори;
  • Изпращайте шпиони;
  • Създаване на колонии;
  • Превземете територии.

Невъзможно е да се откъснеш!

Средновековният живот беше забавен: рицарски турнири, красиви дами, невинни селянки, хитри политически интриги, жестоки войни - романтика! Искате ли да усетите духа на онази епоха? Разгледайте нашите топ 11 най-добри средновековни стратегически игри.

Викинги: Войната на кланове

Регистрация

Vikings: War of Clans е базирана на браузър стратегическа игра, посветена на викингите и тяхната митология. Както в подобни проекти, трябва да създадете мощна империя и армия, да се опитате да унищожите други играчи, да изберете клан и да играете в негова полза и развитие. Играта се фокусира основно върху PvP сблъсъци между кланове и постоянна война между техните играчи.

PvP режимът играе важна роля в играта Vikings: War of Clans, тъй като мотивира играчите да се обединят в различни кланове. Факт е, че системата на гилдиите определя политическото разпространение на картата. Играчите, принадлежащи към клана, са боядисани в един цвят и създават една империя на картата. Естествено, за да задържите тази позиция, ще трябва непрекъснато да се борите. Но бонусите, възможността за търговия и подкрепа в рамките на клана ще станат основа за успешна игра. Например играчите веднага получават възможността да създават уникални единици, да създават лечебна магия и дори възкресение.

Заслужава да се отбележи дизайнът и графиката на Vikings: War of Clans, която поддържа митологията на викингите и зачита тематичната атмосфера. Сега викингите ще ви последват, вие ще можете да ги поведете и да поведете семейството им към победа.

———

Регистрация в Викинги: Войната на кланове

———

Тронно кралство във война

Регистрация

Throne Kingdom at War е стратегия за браузър с темата за магическото Средновековие, където играчът става пряк наследник на крал Артур и трябва да поведе империята си към просперитет. Приятна графика, възможност за изграждане на голям град и подробно развитие на икономическата и индустриалната сфера. Играта не се различава от подобни проекти, но има оригинална атмосфера и дизайн на града.

Характеристика на Throne Kingdom at War е възможността за надграждане на всяка структура до почти безкрайно ниво на развитие. Вярно е, че за да стигнете до високи нива, ще трябва да натрупате много ресурси, така че така или иначе ще трябва да ограбите други играчи.

И за да опростите по някакъв начин процеса на вашето подобрение, достатъчно е да проведете изследвания, използвайки магията на Мерлин. Това също може да изисква ресурси, но също така ще трябва да изпълнява допълнителни задачи под формата на участие в битки, търсене на артефакт или унищожаване на друг играч.

Throne Kingdom at War е висококачествена базирана на браузър стратегическа игра с добра история и чудесна възможност да покажете уменията си. Но не бързайте, играта ще отнеме много време за разработване, но ще отвори достъп до многобройно съдържание, събития и PvP срещи.

———

Регистрация в Throne Kingdom at War

———

Stronghold Kingdoms

Регистрация

Преди десет години купихме дискове Stronghold в палатки за игри, а днес известната серия се премести в браузъра. В Stronghold Kingdoms ще станете феодал на средновековните провинции и ще превърнете малко селце в истински метрополис от онези времена. Играта хваща с подробна икономическа система, голям свят и активен PvP режим.

Преглед на Stronghold Kingdoms

След като се регистрирате в Stronghold Kingdoms, вие ще получите безплатен парцел земя, където ще поставите първите си притежания. Stronghold Kingdoms е много реалистична игра, така че простите сгради и войните са незаменими в нея. Искате ли да бъдете успешни? Следете снабдяването с ресурси, намалявайте разходите, поддържайте силна армия и нахранете селяните добре. Развитието на селото протича в няколко посоки – ще построите както прости житни полета, така и отбранителни и индустриални сгради.


Графиките на Stronghold Kingdoms наследяват най-добрите характеристики на поредицата - картината тук е детайлна и в същото време функционална.

Икономиката в Stronghold Kingdoms е детайлна – за да не останете без нищо, ще трябва да следите доставките (храна, ресурси и кралски точки) и да контролирате разходите (храна, заплати, изследвания). Какво представляват кралските очила, питате? Това е специален ресурс, който се изразходва за изследвания. Технологиите отварят достъп до нови структури, звена и начини за развитие на населеното място.


Както и преди, играта ви позволява да проектирате най-лудите укрепления.

И не забравяйте да вземете армия - тя ще бъде полезна за защита на притежания и атака на съседи. В играта можете да тренирате войници от различни видове, вариращи от стрелци и пикини, завършващи с конна кавалерия и требушети. Особено интересна единица е монахът диверсант, способен да примамва селяни, да трови кладенци и да организира революции. Ще ви трябват всички тези яки момчета в PvP режим, където ще ограбите кравите на вашите нещастни съседи. Успехът на всяка битка зависи от състава на армията и изучаваните военни технологии.


Но не всички замъци са предназначени да оцелеят след обсадата.

Донат

Премиум короните могат да се заменят за магически карти. Те от своя страна повишават ефективността на армията, ускоряват изграждането на структури и придават VIP статус, което увеличава потока от ресурси и кралски точки с 50%.


Особено толкова смешно!

Какъв е резултатът?

Умна, но енергична стратегия, която успешно съчетава мирно строителство и борба с касапницата, Stronghold Kingdoms ще се хареса както на мирни домакини, така и на свирепи войни.

Средновековието е трудно и противоречиво време в съзнанието на сегашното поколение. За някои е мръсно и отвратително, пълно с тъмни суеверия и предразсъдъци, жестокост, несправедливост и потисничество. А за други това е славно време, раздуто от романтиката на рицарските приключения и подвизи.

Могат ли компютърните игри да дадат окончателния отговор, каква е ерата на Средновековието? Абсолютно не. Но те могат да ни забавляват много, давайки ни възможност, макар и много условна, да се измъкнем от рутината на сивото ежедневие и да усетим вкуса на мистериозното минало с неговите благородни рицари, властни крале, алчни търговци, красиви дами , безкрайни битки и въстания, строг религиозен догматизъм и други необикновени вълнуващи неща.

10. Епоха на рицарството

Age of Chivalry е мултиплейър модификация за Half-Life 2, разработена и пусната от аматьорското студио Team Chivalry през 2007 г., но не е загубила своята актуалност в наше време.

Въпреки че визуално Age of Chivalry е по-нисък от съвременните игри за Средновековието, това не пречи на потапянето в местния невероятен свят на средновековни битки и обсади на замъци. Играчите могат да очакват изглед от първо лице и три различни стила на игра на воини: рицар, стрелец и разузнавач, всеки от които разполага с широка гама от налични оръжия. Бойната система на Age of Chivalry се откроява със своята хардкор и реализъм, но тук си струва да се има предвид солидната възраст на двигателя. В допълнение към обсадите и групови битки, можете също да участвате в битки с сюжети, които имитират тези от истинската средновековна история.

И накрая, неоспоримото предимство на Age of Chivalry в сравнение с повечето средновековни игри е, че можете да го изтеглите и играете безплатно! Вярно е, че за това във вашия акаунт в Steam трябва да имате всяка игра с двигателя на Source: Half-Life 2, Counter-Strike: Source и т.н.

9. Войни и воини: Жана д'Арк

Следващият проект в нашия списък с най-добрите средновековни игри за компютър е още по-значим по възраст, тъй като беше пуснат на компютър още през 2004 г. Въпреки това, феновете на реалистичните исторически игри Wars and Warriors: Joan of Arc със сигурност ще се насладят на добре развитата и надеждна настройка, както и на сюжета, който се основава на известната Стогодишна война, която се разигра през XIV-XV век между французите и британците.

По отношение на геймплея, Wars and Warriors: Joan of Arc е проста екшън игра от трето лице, посветена на битки с мечове и други видове режещи / пробождащи оръжия, чийто основен герой е най-великият воин и национална героиня на Франция, Жана оф Дъга. Всички сюжетни мисии (наличен е само един сценарий във Wars and Warriors) са възможно най-близки до реалните събития от Стогодишната война и освен Жана, играчите ще могат да видят много други исторически личности от онова време. В играта имаше място и за типични RPG елементи: героинята постепенно натрупва опит и расте в ниво, надгражда параметрите, може да използва инвентар, да сменя оръжия и оборудване.

Също така във Wars and Warriors: Joan of Arc има много необичаен елемент от стратегията в реално време, който определя значителен дял от игровата атмосфера: заедно с Джоан, други командири участват в битки заедно със своите единици, а някои от командирите може да бъде взето под ваш пряк контрол. Заедно с епичната батална музика и характерните средновековни декори, този масов персонаж силно влияе върху потапянето в играта и предизвиква естествено усещане за участие в една от най-големите войни на Средновековието.

8. Черната смърт

The Black Death е средновековна мултиплейър игра за оцеляване, която трудно може да се нарече най-добрата в своята категория, но въпреки това определено се откроява с оригиналността на концепцията си.

Факт е, че Черната смърт се развива по време на епидемия от чума, която унищожава почти половината от населението на средновековна Европа и е наречена Черната смърт за това. Именно тази тъмна функция, умело предадена от разработчиците от Syrin Studios и Small Impact Games в стила и атмосферата на играта, прави The Black Death толкова любопитна.

Иначе The Black Death е напълно стандартна мултиплейър игра за оцеляване с отворен свят, чиято същност на играта е изследване на околната среда, строителство, копаене и занаят, както и битки (или други начини на взаимодействие, например обмен или сътрудничество) с други нещастни жители на Европа от тъмните времена. Но тъй като играта е в етап на ранен достъп, има явен недостатък в много механики и идеи, които определено трябва да бъдат взети предвид от всеки, който иска да се потопи в света на The Black Death.

7. Проклетият кръстоносен поход

6. За честта

Добре позната мултиплейър игра на компютър, предлагаща един вид средновековен кросоувър, позволяващ на воини от напълно различни цивилизации и исторически епохи да се съберат в битка: викинги, рицари и самураи.

Освен това всяка фракция има своя собствена история, базирана на сюжет (в допълнение към режимите за мултиплейър, For Honor също има доста добра тренировъчна кампания със сценарий, който разкрива характеристиките и на трите страни) и уникални класове. Героят от всеки клас има уникален външен вид и тактика на играта, определени от оръжията и уменията на героя.

Иновативна в For Honor е самата бойна система ART OF BATTLE, която на пръв поглед изглежда доста трудна за овладяване, за която много играчи активно ругат (и продължават да се карат) играта, предпочитайки по-прости и по-разбираеми мрежови екшън игри от Средновековието пред то. Признаваме, че прагът за влизане в For Honor наистина е значително висок и в ранните етапи новодошлите ще имат много трудно време. Но ако все пак издържите и овладеете всички тънкости на бойната система, в бъдеще играта ще може да даде много ярки емоции и впечатления от спиращи дъха битки в различни режими.

5. Глория Виктис

4 Кралство дойде: Избавление

Ролев проект от 2018 г., до момента на пускането му, той упорито беше позициониран от своите създатели като „Най-добрата игра за Средновековието на компютър сред ролевите игри“. След излизането обаче се оказа повече от противоречиво поради своята влага, множество недостатъци и неизпълнени обещания.

За щастие, в момента, след значително време след пускането, разработчиците успяха да въведат Kingdom Come: Deliverance в повече или по-малко играема форма чрез множество пачове. От уникалните предимства на тази игра си струва да се отбележи много добра графика и световен дизайн, солиден нелинеен сюжет, базиран на реални събития (макар и с някои безплатни интерпретации от създателите) и безкласова система за развитие на герои.

Бойната система в Kingdom Come: Deliverance се оказа хардкор, както беше обещано, но възникват силни съмнения относно нейната очарователност и историческа точност – всичко изглежда твърде тромаво и нелепо, а поведението на противниците понякога предизвиква неприятно изумление. Като цяло, AI на жителите на Kingdom Come куца във всички крайници, плюс впечатлението засега се влошава от напълно неразрешени грешки.

Тези, които предпочитат грабежа и битките пред мирния труд, ще бъдат впечатлени от локалната динамична бойна система, базирана на ненасочване и възможността за едновременно участие в битката на 64 души - толкова играчи са сървърите в Life is Feudal: Your Own предназначени за. А тези, които искат още по-епични битки, могат да опитат силата си и способността да оцелеят в Life is Feudal: MMO – по-глобална вариация на играта, подредена според принципа на MMORPG.

2 Рицарство: Средновековна война

Брутална мултиплейър игра от първо лице, предназначена за отборни битки в различни режими и на различни арени. Добър избор от игрови класове и оръжия, опции за персонализиране на героите, добро ниво на графика и дизайн на арената и най-важното, проста и в същото време вълнуваща бойна система направи Chivalry: Medieval Warfare, ако не най-популярната, то една много популярна игра сред мултиплейър средновековните екшън игри. .

1. Mount & Blade: Warband

Прекрасна ролева игра с реалистична средновековна обстановка, вълнуващ разнообразен геймплей и мощна атмосфера, която никоя друга подобна игра все още не е успяла да надмине. И това въпреки факта, че издаването на Mount & Blade: Warband се състоя през 2010 г.

В допълнение към режима за свободна игра за един играч в Mount & Blade: Warband, има и мрежов режим (или по-скоро няколко такива режима), който позволява на десетки играчи да се събират на бойното поле.

Всъщност Mount & Blade: Warband може да се нарече най-идеалният средновековен симулатор в момента, всеки елемент от геймплея в който е обмислен и усъвършенстван до най-малкия детайл. Освен това други игри от серията Mount & Blade също заслужават внимание, тъй като всъщност те са вариации на една игра с известни разлики в геймплея и настройките, причинени от факта, че са посветени на различни времеви периоди от Средновековието. Известно е също, че Mount & Blade 2 е в процес на разработка, но дори приблизителната дата на излизането му остава неизвестна към момента.

заключение

След като прегледате тази колекция, вероятно сте забелязали липсата на фентъзи игри, посветени на Средновековието. Да, умишлено избягвахме фентъзи игри, базирани на този много интересен, но в същото време мрачен исторически период от човешката цивилизация – например екшън RPG сериала The Witcher and Dragon Age, слешърът Castlevania: Lords of Shadow и други. Вместо това решихме да се съсредоточим върху проекти, които осветяват ерата възможно най-реалистично. Е, определено ще разкрием темата за фантастичното Средновековие в следващите статии.

Здравейте на всички фенове на исторически игри в нашия сайт! Не знаем как попаднахте на тази страница на нашия уютен портал, но сме 100% сигурни, че сте тук с причина. В крайна сметка днес искаме да разкажем за уникалните представители на жанра на историческите стратегии, посветени на тъмната ера на човечеството. Запознайте се с нашите най-добри средновековни стратегически игри на компютър!

Ще ви представим цели 12 позиции, които значително се различават една от друга. И стари, и сравнително стари, със или без история, със или без мултиплейър - изберете играта по ваш вкус!

#12 Рицари и търговци


Решихме да започнем с най-старата игра от целия връх - от War and Peace. Излиза през 1998 г. и скоро ще отпразнува своята 20-та годишнина, но остава един от най-добрите представители на немската RTS.

За съвременния геймър може да изглежда твърде сложно, но за хардкор геймърите това е истински рай: мисиите продължават няколко часа, трябва да обърнете много внимание на изграждането на производствени вериги, както и да обърнете внимание на много малки неща, в много начини, уникални за рицари и търговци. Например строежа на таверни за изхранване на войниците и постоянното подреждане на добри пътища за слугите.

Ако това не ви плаши, тогава можете спокойно да изтеглите "KaM". В допълнение, ние силно го препоръчваме на всички опитни геймъри поради типичния му „стар“ стил и атмосфера, подобна на лампа, която, за съжаление, не може да се намери в съвременното игрово изкуство.

#11 Цар


Върхът продължава друга доста стара стратегия за Средновековието на компютър направо от 2000 г. В оригинал се казва „Цар: Бремето на властта“ и е RTS с много сериозен сюжет и скучни персонажи. Но нашите локализатори (благодаря ви за това!) решиха, че такава скучна игра няма да се вкорени на пазара на ОНД и затова решиха радикално да променят сюжета в нея и да го преработят по хумористичен начин. Крайният продукт също беше преименуван на "Огън и меч" за по-добри продажби.

#4 Епоха на империите 2


Четвърто място е за "Age of Empires 2" - един от най-известните и популярни RTS в историята на игралната индустрия. Само преиздаването му има над четири милиона продажби! Играта е включена в 100-те най-популярни проекта в Steam!

    Какво има за нея?
  • Много внимателно изработени официални кампании за истории. Саладин, Атила, Жана д'Арк, Чингис Хан... Това е само малка част от първоначално наличните кампании. Но има и DLC и модове! Освен това количеството не пречи на качеството.
  • Около три дузини налични нации в сценарии и мултиплейър! Всеки има свои собствени характеристики на играта: свои бонуси, собствена архитектура, свои собствени технологии и собствена гласова игра! Китайците говорят китайски, франките говорят френски и т.н.
  • Динамична онлайн игра с поддръжка за 8 играчи и дузина възможни режима. Битка до смърт, цареубийство, цар на хълма, залавяне на религии, защита на чудо на света и т.н. -няма да ви е скучно!

#3 Stronghold Crusader


Даваме заслужено трето място на стария, но в същото време вечно млад RTS - Stronghold Crusader. Издаден през 2002 г., той все още е популярен. За нея все още се пускат глобални модификации на различни теми.

    Какво представлява сокът?
  • Атмосферата на средновековния Близък изток! Очакваме ви: истинската архитектура на пустинни селища, цъфтящи оазиси и типично ориенталска музика. И, разбира се, битките между арабите и кръстоносците, къде без тях!
  • Уникален сред RTS системата за отбранителна архитектура! Няколко вида стени и кули, различни капани, дълбоки ровове, вани с врящо масло - всичко това ще попречи на противниците да влязат във вашата крепост.
  • Уникални битки! Стотици и хиляди воини от различни специализации са готови да се изправят един срещу друг в името на победата. Конни стрелци, убийци, подпалвачи, прашници... Овни и огромни щитове, обсадни кули и стълби, катапулти и требушети... Къде другаде можете да намерите такова разнообразие от бойни единици? В този мащаб? Точно така, само в "Кръстоносец".

Вярно е, че сега "Цитаделата" има голям минус - почти мъртъв мултиплейър. Поради тази причина феновете на онлайн битките трябва да обърнат внимание на наследника на Crusader – Stronghold Kingdoms.

#2 Medieval 2: Total War


Желаната втора позиция на върха беше спечелена от класическата походова стратегия за Средновековието от Creative Assembly - Medieval II.

Като следващата част от легендарната поредица Total War, геймплеят на Medieval 2 традиционно е разделен на 2 части: контрол на състоянието в глобален режим и командване на собствените ви войски в реално време. Вярно е, че ще трябва да пробвате ролята на командир по-често, отколкото на крал.

Това до голяма степен се дължи на факта, че почти всички кампании в играта имат за цел да завладеят чужди страни.

Между другото, една абсолютно перфектна система за водене на война е силно пристрастяваща дори за феновете на икономическите стратегии. Много е трудно да устоиш на изкушението да приемеш ролята на главнокомандващ на собствената си средновековна държава!

Нищо чудно, защото пълномащабните 3D битки изумяват със своето забавление: стотици отряди могат да щурмуват непревземаеми „многопластови“ крепости, да се катерят по стълби и кули, да разрушават укрепления с обсадни оръжия и, ако имате късмет, с оръдия. Освен това за всяка битка най-вероятно ще трябва да изберете и тактика - един и същи внезапен порой може както да ви помогне, така и да ви навреди. Като цяло всичко е обмислено!

Единственото нещо, което може да попречи на съвременния геймър да овладее тази стратегия, е донякъде остарялата графика. За съжаление, Medieval III дори не е обявен още, така че ще трябва да се насладите на това, което имате. И да, ако изведнъж ви омръзне оригиналната игра, винаги можете да инсталирате някакъв мод. Било то историческо, било фантастично. Тук имате Русичи, и Играта на тронове, и The Elder Scrolls...

#1 Crusader Kings 2


И така, най-доброто от най-добрите според нас беше "глобалният" Crusader Kings 2 - рожба на Paradox.

На пръв поглед „Кръстоносци 2“ е някакъв неразбираем проект с гигантска карта и куп всевъзможни прозорци и менюта. Но зад доста неудобния интерфейс се крие истински бижу на света на игрите.

Тук можете да правите всичко, което сърцето ви желае! Поемете контрола над една от няколко десетки налични исторически личности и започнете да се забавлявате. Играта няма абсолютно никакви цели и ограничения.

Играйте ролята на зъл диктатор, хвърлете всички неверници в затвора, екзекутирайте предатели, убивайте вредни роднини по всякакви сложни начини и завладявайте света. Може дори да успеете да създадете своя собствена империя на злото!

Или изиграйте добрия чичо-крал: намалете данъците, раздайте земи на васали, организирайте празници и рицарски турнири, установете мирни отношения със съседните държави, помирете членовете на семейството, възстановете градовете, организирайте търговия, служете вярно на папата или патриарха.

Искате ли нещо необичайно? След това си поставете за цел да обедините Византия, да завладеете Рим за един арабин и да го превърнете във втора Мека, да спечелите безсмъртие или да направите кон свой канцлер! Всички ваши желания могат да бъдат реализирани в Crusader Kings 2, дори понякога най-лудите!

За това поставихме "Кръстоносците" по-важни от всички други проекти в нашата селекция!

Послеслов

Надяваме се, че този топ от най-добрите средновековни стратегически игри на компютър ви е бил полезен и че сте намерили мечтаната игра. Дори и да не, тогава не се отчайвайте - има много игри на тази тема и все още можете да намерите това, което търсите! Просто опитайте нашето търсене на маркери!

Също така ви молим да не останете безразлични към тази статия и да я коментирате. Ще се опитаме да вземем предвид мнението на всеки посетител на портала! И ако материалът според вас е бил много полезен, моля, споделете връзката към него с приятелите си. Колкото повече от нас на сайта, толкова по-добре за всички нас!

Много потребители харесват стратегията за Средновековието. Играчите могат да участват в турнири и брутални войни. Красиви дами, коварни планове, политически интриги - една романтика! Този преглед е направен за тези, които искат да усетят духа на онова време.

Най-добрите стратегии за Средновековието

Heroes at War изисква бдителност и тактическо планиране. Потребителят няма да може просто да изгражда структури и да търгува с ресурси. Той ще трябва да взаимодейства с други играчи: да организира битки, да се присъединява към съюзи, да дава инструкции. Нови мисии се появяват всеки ден. За да спестите време, можете да прехвърлите задачи на по-слабо развити играчи.

Помощниците ще получат ресурси, а самият потребител ще получи опит и награди за изпълнение на мисията. Съюзите са асоциации на играчи, представени в йерархичен формат. Участниците могат да избират крале, да разпределят ролите и съвместно да постигат успех. Всеки феодал трябва да взаимодейства със своята империя. Саботажът обаче не е рядкост.

В тази енергична средновековна стратегическа игра липсват фантастични воини, чудовища и други тематични елементи. Тук можете да намерите само дракони и магически артефакти. Когато играчите се сблъскат в открито поле, най-силната армия побеждава. По време на обсадата на крепостта е необходимо да се наблюдават действията на противника и да се планира кои стени да се разбият, за да щурмуват града. С помощта на кристали можете да ускорите изграждането на структури, обучението на войници и научните изследвания.

Stronghold Kingdoms

Играчът има задачата да превърне малко село в голям средновековен град. За да успеете, трябва да наблюдавате доставката на ресурси, да намалите разходите, да поддържате силна армия и да храните селяните. Графиките на стратегическата игра за Средновековието са подробни. Кралските точки се изразходват за изследвания. Технологията ви позволява да получите достъп до по-сложни сгради и нови начини за развитие на града.

Потребителят може да тренира войски от различни видове. Особено интересен е отрядът – монах-диверсант, примамващ селяни, тровил кладенци и уреждал революции. При ограбване на кервани на съседите ще е необходима армия. С помощта на първокласни корони можете да получите магически карти, които повишават ефективността на армията и ускоряват изграждането на сгради.

Преди десет години потребителите играха стратегически игри за Средновековието без интернет. Днес Stronghold Kingdoms може да се отваря в браузър. Стратегия, която съчетава битки и мирно строителство, ще се хареса както на смели воини, така и на скромни домакини.

Ковачница на империите

В онлайн играта потребителят трябва да премине от периода на каменната ера до средновековието. Малко село скоро ще започне да носи ресурси и злато. Кралството точки, използвани за изучаване на науки, се присъждат за успешно завършване на куестове. Технологиите са представени под формата на дърво за развитие, разделено на ери. Всеки период от време отваря нови видове войски и структури.

Ключовите ресурси в стратегията за Средновековието са златото и настроението на селяните. От тези параметри зависи производителността на селото. Военните победи и декоративните сгради (паметници, градини, дървета) повишават настроението на населението. Играта завладява с тактически битки в стила на легендарната стратегия "Heroes of Might and Magic 3". Армията на потребителя влиза в полето, разделена на шестоъгълни клетки.

Всяка клетка има различен пейзаж. "Пустинната" клетка може да намали проходимостта. "Горската" клетка ви позволява да получите 10% бонус към защитата. Препоръчва се терен да се използва за тактически цели. С помощта на първокласни кристали можете да закупите модификатори, които ускоряват изграждането на структури и обучението на войници, както и увеличават потока от ресурси и благороден метал с 50%.

Goodgame Empire

Продължаваме да разглеждаме стратегии за Средновековието, списъкът ще продължи с Goodgame Empire. След успешна регистрация, потребителят получава парцел с първите сгради. Задачата на играча е да натрупа необходимото количество ресурси за подобряване на инфраструктурата на замъка и да наеме воини. Не се страхувайте от внезапна атака. Други играчи не могат да атакуват новодошлите в продължение на 6 дни. След като овладеете, трябва да започнете да изграждате отношения със собствениците на съседни замъци.

След като сте натрупали сили, трябва да преминете в настъпление. Стратегията впечатлява с ярка графика и добра анимация. Битките се водят в автоматичен режим, но преди битката потребителят може да даде инструкции на своите подопечни. Най-острите моменти от играта са нападението и защитата на крепости. В този момент на екрана се случва нещо невъобразимо.

Потребителите, които искат да играят интересни стратегии за Средновековието, се съветват да обърнат внимание на тази игра. С помощта на рубини (премиум валута) можете незабавно да завършите строителството на сгради, да вдигнете данъци и много други. Играчите са поканени да изграждат дипломатически отношения и да се насладят на цветни обсади на крепости.

Заселниците (онлайн)

Стратегията ясно демонстрира как малко селище се превръща в голямо кралство. След регистрация, потребителят трябва да избере име и снимка на профила. В началния етап е необходимо да се създаде производство. Впоследствие средствата ще бъдат изразходвани за изграждане на конструкции и обучение на войници. Необходими са войски за защита на крепостта и завземане на нови територии.

В тази стратегия за Средновековието битките се водят в полуавтоматичен режим. Резултатът от битката зависи от първоначалната позиция на армията. С всяко ново ниво се отварят все по-интересни видове сгради, воини и обитатели. С реални пари можете да закупите скъпоценни камъни, които се използват за ускоряване на изграждането и обучението на войници, както и за украса на селото.

1100 г. сл. Хр

Във военно-икономическата стратегия за Средновековието на компютър потребителят ще развива града, както и ще превземе други територии. Малко селце трябва да се превърне в столица на империята. След като създадете производство и обучите първите отряди, можете да отидете да превземате съседни села. Някои от тях ще бъдат изоставени, докато в други играчът ще бъде посрещнат от вражески сили. В началния етап трябва да се биете с армията на робота.

Впоследствие потребителят ще се срещне с играчи на живо. Графиката е доста примитивна. Главният герой не само раздава бонуси на войниците, но и лично се бие с врага. Битките се водят в реално време. По всяко време потребителят може да коригира поведението на войските.

Начинаещите, на които им е трудно да изберат бойна тактика, се съветват да прехвърлят войските си на изкуствен интелект. С помощта на първокласни монети можете да наемете скаути или да увеличите опашката за строителство.

Empire Online

Игра, в която светът е заплашен от предстоящо зло. Потребителят ще стане глава на изоставено село и ще го направи надеждата за възраждането на могъщата империя. След регистрация, играчът трябва да посочи нацията. Потребителите, които изберат империя, ще извличат ресурси по-бързо. Номадите могат да се похвалят с евтини войски.

В началния етап играчът ще получи въвеждащи задачи, които ще му позволят да добият представа за системата. Интерфейсът е изпълнен в сиво-кафяви цветове. Играта се различава от аналозите по дълбока система на дипломация. Опитни участници влизат в съюзи и превръщат невероятни измами. Можете да изправите враговете си и да атакувате градовете им, докато играчите са заети един с друг.

Основното нещо е сами да не станете жертва на такава измама. Съюзниците могат внезапно да атакуват, но това е целият смисъл на играта-стратегия за Средновековието. Диамантите се изразходват за VIP пакети или индивидуални услуги (незабавно проучване, атака, изграждане).

castlot

Подобно на други средновековни стратегически игри на компютър, играта предоставя на потребителя малко царство. Крал Артур се бие с лорд Блекмор. Играчът трябва да избере за кого ще се бие. В стратегията има 2 вида задачи: ключови и второстепенни. Първите дават нови заглавия и възможности, а вторият - ресурси.

Резултатът от битката зависи не само от броя и степента на развитие на частите, но и от формирането им и командирите начело на войските. Битките в Castlot изглеждат много убедителни, което отличава играта от другите стратегически игри. С помощта на диаманти можете да закупите ресурси за алхимия, да наемете разбойници или да промените името на героя. В игра, която се потапя в борбите на Англия през 6-ти век, ще бъде интересно за потребителя да се развива и да се бие.