Българска игра ни потапя в ранното средновековие

Pillars of History разкрива миналото на балканските народи в ранното средновековие – суровия 8-ми век

Българска технологична компания си поставя за цел да създава компютърни игри и обучителни програми от най-висок клас. „Pillars of History“ е новият амбициозен проект на разработчиците от „Трайтън студиос“.

Играта е историческо RPG, базирано върху историята на България и Балканите. Проектът е насочен към всички изкушени от историята и наред с невероятните приключения разкрива миналото на балканските народи в ранното средновековие – суровия 8-ми век.

Това е изключително благодатен на историческа информация период за младата, по това време, Българска държава. Разбира се това щеше да е поредната компютърна игра, ако екипът на Трайтън студиос не се бе заел с амбициозната задача да имплементира данните от стотици исторически извори за живота на всички тези народи, за техните социални, икономически, битови и културни взаимоотношения, опитвайки се да създаде не просто интригуващо RPG, а обучителна програма, която под формата на игра да учи изкушените от историята.

Проектът, чрез уникална поредица от факти, поставени в сюжетните линии на играта, ще дава огромно количество полезна информация, споделиха от българския разработчик. Четиримата създатели на Трайтън студиос – Еньо Зяпков, Иван Фортунов, Радостин Стойчев и Божидар Бакев – са провели 6-месечно проучване и ползват знанията на двама забележителни консултанти. Това са историкът Светлозар Теохаров, участвал в екипа на проф. Николай Овчаров по време на разкопките на Перперикон, и Милен Николов, директор на Регионален Исторически музей – Бургас.

„Винаги сме твърдели, че историята е много по-интересна от фентъзито, защото е пълна със събития, които сега биха ни се стрували невероятни особено по начина, пресъздадени от древните хронисти. Затова смесихме впечатляващи истории, интригуващи исторически факти и умопомрачителния екшън на компютърните игри“, разказаха от Трайтън студиос.

Компанията представи „Pillars of History“ вчера, в Деня на освобождението на България от османско иго. На сайта на проекта е публикуван първият официален тийзър на играта, която несъмнено ще помогне за изучаване на историята чрез прецизен баланс на забавление и образование.

Коментари по темата: „Българска игра ни потапя в ранното средновековие”

добавете коментар...

  1. колето

    На мен пък ми хареса. Ще чакам да видя видео на геймплея, за да си кажа мнението.

  2. Пепо

    От богатия трейлър,така се потопих,че не мога да изплувам. В трейлърите слагат най-силната част ,ако това е най-силната, не ми се мисли каква боза е другото

Коментар